بي‌اعتنايي شهرداري به حفظ بناهاي يادماني و خاطره‌اي شهر

معاون ميراث فرهنگي کشور در گفتگو با ميراث آريا (chtn) ،‌ با اظهار نگراني از تخريب آثار خاطره‌اي شهر به حکم شهرداري افزود: ساختمان پرچم مربوط به اواخر دوره پهلوي است و حداکثر 50 سال از عمر آن گذشته است.

او گفت : اين ساختمان طي دهه‌هاي اخير به دليل اين‌که کارگاه‌ها و فروشگاه‌هاي پرچم در اين مجموعه مشغول به کار بودند و پرچم اکثر کشورهاي جهان بالاي اين ساختمان به اهتزاز در آمده بود،‌ به ساختمان \"پرچم \" شهرت داشت.

علويان‌صدر با تاکيد بر اين مهم که وظيفه ما نيست همه آثار شهر را ثبت ملي کنيم ، ادامه داد : اين ساختمان از شاخصه‌‌هاي لازم براي ثبت در فهرست ميراث ملي برخوردار نبوده و در فهرست آثار ملي قرار نگرفته است اما از آنجا که خاطره مهم شهروندان پايتخت تبديل شده بود ، متوليان شهري بايد آن‌را براي مردم حفظ مي‌کردند.

او گفت : شهري که در آن يادگارها و نشانه‌هاي تاريخي در آن وجود ندارد ، نمي‌تواند احساس خوبي را به مردم منتقل کند.

معاون ميراث فرهنگي کشور گفت : شهرداري و مسؤولين امور شهري بايد به فکر يادگار مردم هم باشند اما شاهديم که اين نهاد بدون توجه به اين موضوع و بي اعتنا به تاکيدات وتذکراتي که سازمان ميراث فرهنگي داشته و اشاراتي که به طور مکتوب و شفاهي به شهرداري اعلام شده است ، دستور تخريب داده و صدور پروانه کرده است.

او با اشاره به انتقادهاي مطرح شده گفت : اين سازمان متولي آثار است که قدمت تاريخي دارند ؛ همه کارها را نبايد بر عهده سازمان ميراث فرهنگي ،‌ صنايع دستي و گردشگري کشور گذاشت.

ساختمان پرچم اوايل دهه 1320 توسط امير جليلوند که سرهنگ شهرباني بود به عنوان نخستين هتل آپارتمان کشور بنا نهاده شد، مسجد فخرالدوله در کنار اين ساختمان نيز همان باغ‌هاي اطراف اين هتل آپارتمان بود که در مالکيت ميرزا علي‌خان امين‌الدوله ، همسر اشرف الملوک فخرالدوله دختر مظفرالدين شاه قرار داشت و در سال 1324 مراحل ساخت آن آغاز شد./122

انتهای پیام/

کد خبر 139001296